Bofidi wordt dankzij Yuki het grootste digitale accountantskantoor

Antwerpen – 10 april 2020 – Bofidi Accountants & Advisors is het Belgisch kantoor dat het meeste aantal accountancy-dossiers 100% digitaal behandelt. Het bedrijf doet daarvoor beroep op Yuki, het online accounting platform waardoor ondernemers en accountants vlot kunnen samenwerken. Bofidi wordt zo het grootste digitale boekhoudkantoor.

Door coronavirus zet de digitalisering zich versneld door 

“De trend naar meer digitalisering bij accountantskantoren zet zich versneld door”, stelt Ellen Sano, Managing Director Yuki Belgium.

“Het feit dat een grote en gevestigde accountancy-groep zoals Bofidi Accountants & Advisors hierbij een voortrekkersrol speelt, is geen verrassing. Zij zullen ervoor zorgen dat de rest van de sector zal volgen. We merken dat zowel accountantskantoren als hun klanten actief op zoek zijn naar digitale oplossingen. We moesten de voorbije jaren nog evangeliseren over de voordelen van een switch naar de cloud, vandaag is eigenlijk iedereen al overtuigd.”

Bofidi Accountants & Advisors is het kantoor dat momenteel het meeste van zijn dossiers digitaal verwerkt en daarmee het grootste ‘digitale’ accountancy-kantoor in België wordt. Johan Peeters, CEO en partner beaamt: 

"Dankzij Yuki en onze andere software-partners kunnen we nu de tijd die we anders besteden aan het manueel bijwerken van de boekhouding gebruiken om klanten bij te staan met advies. Zo helpen we hen om deze minder evidente economische tijden door te komen. Dankzij onze keuze om voluit voor digitaal te gaan bij de keuze van onze tools en bij het online brengen van onze dossiers maken we nu een blijvend verschil."

Marc Coppens, CEO Yuki Belgium & Spanje, vult aan:

“Accountants en ondernemers grijpen COVID-19 in alle landen waar we actief zijn (Nederland, België en Spanje) aan om versneld te digitaliseren. Het is jammer dat er een vreselijke crisis nodig is om mensen de voordelen van technologie te laten omarmen, maar om Peter De Prins van de Vlerick Business School te citeren: People dont’ change because they see the fire, people change because they feel the heat.”

 

Over Visma | yuki

Yuki is een boekhoudplatform actief in Nederland, België en Spanje waarbij de administratieve verwerking volledig geïntegreerd is met automatische documentherkenning, een portaal voor klantcommunicatie en controletools om het administratieve proces te managen. Hierdoor is het proces van financiële verslaglegging en raadpleging spectaculair versneld.

De kracht van Yuki is dat de Yuki software veel werk uit handen neemt. Een ondernemer kan op elk moment op eenvoudige wijze documenten aanleveren. De slimme Yuki software zoekt wel uit waar het document moet komen te staan. Zo is de financiële huishouding voor een ondernemer 24/7 realtime online inzichtelijk. De voorkant van Yuki is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en de achterkant voor accountants.

Yuki is in 2007 opgericht door Arco van Nieuwland, Lucas Brentjens en Sebastian Toet, die daarvoor pioniers bij Exact Software waren. Sinds 2014 is Yuki ook actief op de Belgische markt. Binnen The Yuki Company vallen ook online factuurherkenning platform DizzyData en online dashboarding softwareleverancier Comandi.