Yuki-campagne bedankt boekhouders voor hun inzet tijdens COVID-19-crisis

Yuki-campagne bedankt boekhouders voor hun inzet tijdens COVID-19-crisis

Antwerpen, 17 september 2020 – Met de ‘Yuki Bedankt’-campagne geeft boekhoudplatform Yuki ondernemers de kans om hun boekhouder in de bloemetjes te zetten voor hun inzet tijdens de COVID-19-crisis. Yuki stuurt gepersonaliseerde bedankingskaartjes naar de boekhouders en verzamelt getuigenissen over uitzonderlijke samenwerkingen tussen boekhouders en ondernemers. De strafste verhalen worden beloond met een GetToGathering, in de vorm van een mini-festival waarbij medewerkers in de watten worden gelegd.

“De COVID-19-crisis hakt er hard in bij ondernemers, dat bracht onze Yuki-studie duidelijk in kaart”, stelt managing director Ellen Sano. “Met de ‘Yuki Bedankt’-campagne willen we hier een vervolg aan breien. Tal van ondernemers hebben erg veel steun gehad aan hun boekhouder. Wij willen boekhouders een hart onder de riem steken en inspirerende getuigenissen verzamelen.”

De voorbeelden van een positieve samenwerking tijdens COVID-19 zijn legio. “Misschien besliste je als ondernemer om een webshop op te zetten? Heeft je boekhouder je geholpen om je hele sourcing om te gooien? Of raakte je zo verdwaald in het kluwen van compensatieregelgeving dat enkel je boekhouder je wegwijs kon maken? Dit soort verhalen willen we horen”, zegt Sano. De meest inspirerende verhalen worden gebruikt in het tweede luik van de campagne.

Postkaart, affiches, getuigenissen en GetToGatherings

De campagne bestaat uit een landingspagina waar ondernemers (maar ook boekhouders) een echte postkaart kunnen opstellen die Yuki dan naar de boekhouder stuurt. 

Om kans te maken op een GetToGathering kunnen ondernemers en boekhouders de getuigenis van hun samenwerking versturen naar info@yuki.be of via whatsapp op +32486 36 75 60.

De campagne wordt verder ondersteund met affiches in de buurt van boekhoudkantoren.

In-house campagne

De ‘Yuki Bedankt’-campagne is volledig ontwikkeld en uitgevoerd door het Yuki-marketingteam onder leiding van Steven Goossens.

“Deze campagne past echt bij de kernwaarden van Yuki : ondernemers en accountants samenbrengen en hun relatie verder uitdiepen. De eerste reacties zijn superpositief. We verzamelen nu de beste verhalen en plannen de GetToGatherings.”

Meer info?

Aarzel niet om contact op te nemen met Talking Birds Public Relations.

Bram Boriau Communications expert, Talking Birds Public Relations

 

Over Visma | yuki

Yuki is een boekhoudplatform actief in Nederland, België en Spanje waarbij de administratieve verwerking volledig geïntegreerd is met automatische documentherkenning, een portaal voor klantcommunicatie en controletools om het administratieve proces te managen. Hierdoor is het proces van financiële verslaglegging en raadpleging spectaculair versneld.

De kracht van Yuki is dat de Yuki software veel werk uit handen neemt. Een ondernemer kan op elk moment op eenvoudige wijze documenten aanleveren. De slimme Yuki software zoekt wel uit waar het document moet komen te staan. Zo is de financiële huishouding voor een ondernemer 24/7 realtime online inzichtelijk. De voorkant van Yuki is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en de achterkant voor accountants.

Yuki is in 2007 opgericht door Arco van Nieuwland, Lucas Brentjens en Sebastian Toet, die daarvoor pioniers bij Exact Software waren. Sinds 2014 is Yuki ook actief op de Belgische markt. Binnen The Yuki Company vallen ook online factuurherkenning platform DizzyData en online dashboarding softwareleverancier Comandi.